Proiecte

  • Dezvoltarea unui turism transfrontalier urmarind traseul gastelor cu gat rosu” prin care s-a realizat si mediatizat o cooperare eco-turistica intre Romania si Bulgaria. Astfel s-a realizat conturul unui traseu turistic care sa urmeze ruta de migratie a 2 specii de gasca: Branta ruficollis si Anser albifrons, in cele 2 tari.
  • Expozitiile Eco-Pontica de la Zurich (CH) 2006-2008, Paris (FR) 2007, Bruxelles (B) 2008, sau Nurnberg (DE) 2008, au avut un efect remarcabil, determinand un numar mare de straini sa calatoreasca inspre estul extrem al Europei. Expozitiile au avut menirea de a atrage atentia europenilor asupra biodiversitatii inca existente in Dobrogea. Succesul pe care l-a avut expozitia in strainatate ne-a determinat sa ne gandim la o viitoare actiune asemanatoare in Romania.

  • “Monitorizarea implementarii legislatiei europene privind deseurile in Romaniaca partener al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

  • In cadrul proiectului Elaborarea Planului de Management Integrat al sitului Natura 2000 ROSPA0032, ROSCI0067 Deniz Tepe si al ariei naturale protejate de interes national Dealul Deniz Tepe (cod IV.70) si imbunatatirea gradului de constientizare publica privind importanta conservarii biodiversitatii” Fundatia Eco-Pontica realizeaza urmatoarele actiuni:

A1. Identificarea si cartarea limitelor ariilor protejate, a categoriilor de folosinta si a regimului de administare a terenurilor. A2. Inventarierea, cartarea, evaluarea stării de conservare a speciilor si habitatelor prioritare, de interes comunitar, pentru care a fost desemnat sit Natura 2000 si elaborare studii.

A2.2 Inventarierea, cartarea si evaluarea stării de conservare a speciilor de mamifere si reptile din cuprinsul sitului Natura 2000 ROSCI0067 Deniz Tepe. A3.Cartarea mediului fizic din cadrul sitului Natura 2000 Deniz Tepe. A4. Realizarea unei baze de date geospatiala unitara care va contine informatii despre descrierea si cartarea speciilor si habitatelor din situl Natura 2000 Deniz Tepe. A5. Elaborare măsuri de conservare pentru speciile si habitatele de pe suprafata sitului Natura 2000 Deniz Tepe.

A5.2 Elaborarea masurilor de conservare pentru speciile de mamifere si reptile din cadrul sitului Natura 2000 Deniz Tepe B. Delimitarea în teren a limitelor sitului Natura 2000 ROSPA0032 Deniz Tepe

B1. Stabilirea in teren a coordonatelor GPS aferente conturului ROSPA0032 Deniz Tepe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>